Direktlänk till inlägg 28 februari 2012

Sverige vs Wikileaks

Av anti-adel - 28 februari 2012 10:40

Det ska bli intressant att se vad som händer när Julian Assange ska dömas i svensk domstol och framförallt huruvida Sverige lämnar ut honom till USA (på inga grunder alls). Att Wikileaks börjar granska vad som händer bakom ljuset i svensk inrikes- och utrikespolitik torde vara en nagel i ögat på personligheter som Carl Bildt. Fler med honom är nog i dagarna mycket oroliga för vilka hemliga mail och konversationer som läckt ut som allmänheten inte bör få kännedom om. Det kan handla om alltifrån blodiga händer, svensk "neutralitetspolitik", kontraspionage, etc.


Det är på tiden att Sveriges ny-adel granskas i sömmarna. Sverige är ett klassiskt sen-feodalt samhälle där man föds till maktpositioner och under dessa förutsättningar kan det vara lätt för makthavare att ställa sig utanför allt som heter lag, moral eller demokratiska värderingar. Ingen lag kommer åt dem. Det enda försvar allmänheten har är att försöka granska och avslöja oegentligheter. De förlorar inte sina ekonomiska medel, eller hamnar bakom lås pga avslöjanden men däremot kan deras förtroende mot allmänheten gå förlorad. Därefter kan inga beslut fattas i det öppna spelrummet utan enbart bakom lykta dörrar. En besvärande situation för någon som är van att stå i fokus i media och tas på allvar i det politiska rummet.


Det finns många personer i bara detta land som har mycket goda kunskaper i s.k "hacking". Varför organiserar sig inte fler "hackare" i grupper och börjar ta sitt ansvar för landets befolkning? Detta borde vara ett mycket effektivt sätt mobilisera en motkraft som ger effekt. Genom att avslöja makthavares egentliga agenda och publicera detta, skulle vi i längden kunna få de makthavare som vi vill ha, dvs de som arbetar för vår befolknings bästa. Makthavare i dag har tillgång till all teknisk utrustning och personalkraft som dag och natt, 24/7, söker information om befolkningen. Inte bara huruvida vi betalar skatt utan också om våra åsikter och rörelsemönster. De verkar inte anse att det är fel eller odemokratiskt med denna integritetskränkande kontraspionage. Varför ska vi ha bättre moral? Vi kan lätt motivera detta på samma sätt som de, dvs att vi vill inte ha "terrorister" i ledande positioner.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anti-adel - 26 mars 2012 12:18

Datalgringsdirektivet som träder i kraft 1 Juli i år har som avsikt att skrämma medborgarna från att kommunicera med varandra på ett otillbörligt sätt, dvs fildelning. Sekundärt kan man nu lagligt också spionera på befolkningens politiska åsikter etc...

Av anti-adel - 2 mars 2012 09:41

Etablisemanget hävdar gärna att storföretagen är bra för Sverige. De skapar många arbetstillfällen och därför bör vi värna om att de stannar kvar i landet. Jag skulle vilja vända på denna argumentation. Hade det inte varit bättre att dessa företag sk...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards