Alla inlägg den 2 mars 2012

Av anti-adel - 2 mars 2012 09:41

Etablisemanget hävdar gärna att storföretagen är bra för Sverige. De skapar många arbetstillfällen och därför bör vi värna om att de stannar kvar i landet. Jag skulle vilja vända på denna argumentation. Hade det inte varit bättre att dessa företag skapade jobb, betalade bolagsskatt solidariskt och värnade om landets befolkning och samhälle? I Sverige har vi en tanke om att enbart arbetstagare, små och medelstora företag ska känna samhällsansvar och ge landet dess ryggrad av välfärd i allt vad det heter; skola, socialomsorg, sjukvård, äldrevård, miljö- och kulturvård, försvar etc.


Att tillåta storföretagen profitera på arbetskraft och få utnyttja välfärden vi tillsammans skapat är bara korkat av oss. Människor som sitter i exempelvis Volvos ledning känner inget samhällsansvar eftersom vi tillåter dem att verka så. Andra människor som kommer från andra samhällsklasser som inte betalar skatt sätter vi bakom lås och bom. Tänk hur många miljarder som skulle kunna gå till allmännyttan ifall vi tog vårt förnuft tillfånga och började kräva ansvar av storföretagen. Vi skulle med säkerhet vara den nation där välfärden hade kommit allra längst. Sjukvården skulle va av högsta kvalitet. Vi skulle ha råd att ge de äldre en mänsklig situation. Skolan skulle åter kunna bli en plats för lärande där inget barn lämnades åt sitt öde.


Vi måste börja se allvarligare på landsförräderi, även när det handlar om människor som verkar stå utanför samhällets kontroll. Nationen och dess befolkning måste alltid vara i det första rummet, för alla.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards